ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Τον Ιούνιο του 1971 τα αδέλφια Διονύσιος, Ζαφείριος και Ανδρέας Λοτσάρης αποφάσισαν την ίδρυση της ομόρρυθμης εταιρίας ΑΦΟΙ Κ. ΛΟΤΣΑΡΗ ΟΕ. με έδρα την Πάτρα.

Το κατάστημα της εταιρείας στεγάστηκε στην οδό Αγ. Ανδρέου 23, στο κέντρο της πόλης. Η νεοϊδρυθείσα εταιρεία ήταν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών την μεταπώληση κυρίως ανταλλακτικών αυτοκινήτων, γεωργικών μηχανημάτων και οποιουδήποτε άλλου μηχανήματος συμβατού με την σύγχρονη τότε τεχνολογία καθώς και μερικά βιομηχανικά και υδραυλικά είδη με αρκετά μικρό αριθμό πελατών αλλά και προμηθευτών.

Τα αδέλφια Λοτσάρη, νέοι, δραστήριοι με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα, σκέφτηκαν από πολύ νωρίς την επέκταση της εταιρείας και σε άλλους τομείς με απώτερο στόχο την εδραίωση της εταιρείας ως μία από τις μεγαλύτερες στην Πάτρα στον τομέα της.

Το 2007, 36 χρόνια μετά, η ΑΦΟΙ Κ. ΛΟΤΣΑΡΗ ΟΕ. επεκτάθηκε αρκετά και δημιούργησε την εταιρεία ΛΟΤΣΑΡΗΣ Α.Ε. η οποία είναι ίσως η μεγαλύτερη επιχείρηση βιομηχανικών ειδών και μηχανολογικού εξοπλισμού όχι μόνο στην Πάτρα αλλά σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα. Η εταιρεία στεγάζεται σε τριώροφο κατάστημα στην Λεωφόρο Γλαύκου 107, συνολικού εμβαδού 900m2. Με πάνω από 10.000 διαφορετικά είδη και πάνω από 50.000 κωδικούς προϊόντων, με μόνιμες συνεργασίες προμηθευτών και ετειρειών – brands στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, η εταιρεία μας εξυπηρετεί έναν τεράστιο αριθμό πελατών σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα.

Στις 30/07/2015 ξεκίνησε το ηλεκτρονικό κατάστημα – eshop, ώστε να είναι πανέτοιμη να εξυπηρετήσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη σε ολη την Ελλάδα. Από τον Ιανουάριο του 2017 συμμετέχει και διαχειρίζεται την ηλεκτρονική διαδυκτιακή πλατφόρμα πωλήσεων και προώθησης εξιδεικευμένων ανταλλακτικών και βιομηχανικών ειδών mechparts.gr

Η ΛΟΤΣΑΡΗΣ Α.Ε. είναι μια εταιρία με έμπειρα στελέχη με ανθρώπους που ασχολούνται με τη διεθνή αγορά και παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Η νέα γενιά της εταιρίας μας εγγυάται την συνέχιση αυτής της προσπάθειας.

Με νέες γνώσεις και νέες ιδέες βάζουμε ένα νέο στοίχημα.

Την επέκταση της επιχείρησης και σε άλλους τομείς με απώτερο στόχο την δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση.